Tunteita yritysvastuuraportista

Maanantai 6.6.2011 - Mamma Mesikämmen


mother-bear_100pix.jpgLuin Nokia Siemens Networksin yritysvastuuraportin 2010. Uudistuneen raportin nimeksi on vaihdettu ”Kestävän kehityksen raportti”. Raportti herätti ristiriitaisia tunteita.

Ylpeys

NSN on huomannut, että ala sinänsä edesauttaa kestävää kehitystä globaalisti. Tosin Iranin jupakan myötä jouduttiin tajuamaan, että tuotteiden väärinkäyttöä pitää varoa, vaikka oikein käytettynä tuotteet ovatkin mainioita.

Jo pitkään on ymmärretty saatavan kilpailuetua siitä, että itse tuotteet ovat ekologisempia kuin muilla valmistajilla.

Yritys ottaa nyt eko-ominaisuuksista irti kaupallisesti kaiken hyödyn minkä pystyy ja tekee sen ilmeisen hyvin. Se ei ole minusta häpeä.

On hienoa olla töissä yrityksessä, joka pitää kestävää kehitystä arvokkaana ja joka julkaisee tällaisen raportin. Olen ylpeä siitä, että yritys aivan todella yrittää toimia eettisesti. Toivon kovasti, että se onnistuu omalla esimerkillään muuttamaan alan arveluttavia kauppatapoja.

Epäilys

Kovassa taloudellisessa paineessa kysyy kanttia toimia eettisesti, kun se taloushallinnon näkökulmasta katsottuna voi tulla lyhyellä tähtäimellä kalliiksi. Mietin, että voiko olla totta, ettei firma ymmärtänyt toimivansa eettisesti arveluttavasti ulkoistaessaan porukkaa Capgeminille irtisanottavaksi.

Ilo

Olen luottamusmiehenä kärvistellyt sen kanssa, että tietoja ei jaeta kuin lain vaatima minimi. Raporttia lukiessa hämmästyin, miten avomielinen se on. Näiden kaikkien tietojen julkaisemista ei mikään laki edellytä. Ilahduin siitä, että firma on niin avoin.

Närkästys

Seuraava reaktio oli närkästyminen, kun tajusin, että tässä julkistettiin koko maailmalle samoja tai tarkempaa tietoa kuin mitä luottamusmiehille jaetaan.

Johtuisiko se siitä, että raportti on globaali? Suomalaisten ja eurooppalaisten luottamusmiesten kanssa keskustellaan pääasiassa vain ”paikallisista” asioista, joko lain kirjaimen, odotusten tai tavan vuoksi.

Toivo

Olisi hienoa, jos näitäkin asioita voitaisiin globaalin firman pääkonttorimaassa käydä läpi myös henkilökunnan edustajien kanssa. Mieluiten siten että edustajia tulisi maailman eri maista. Raportissa jo mainittiin henkilöstösuhteet ja Eurooppalaisen Yritysneuvoston (EWC) perustaminen. Se antaa toivoa.