Ei kiitos paikalliselle sopimiselle

Tiistai 14.6.2011 - Mamma Mesikämmen


Mamma Mesikämmen pääsi dippaamaan lihapaloja kastikkeeseen Teknologiateollisuuden Jarkko Ruohoniemen kanssa, kun liittojen mother_bear.jpgedustajat vierailivat Nokia Siemens Networksissä viime perjantaina.

Jarkko Ruohoniemi on meidän Teknologiateollisuuden työehtosopimuksen työnantajapuolen pääneuvottelija.

Mamma totesi Jarkolle: ”Paikallinen sopiminen palkankorotuksista istuu NSN:ään vielä huonommin kuin pelkästään Suomessa toimivaan firmaan. On todella vaikea löytää mitään erityistä suomalaisten palkankorotuskriteeriä, joka olisi oikeudenmukainen koko yksikön huomioon ottaen.”

Mamma jatkoi: ”Suomen yleiskorotuskierroksen aikataulu ei mitenkään istu firman yhteiseen palkankorotuskierrosrytmiin. Siitä seuraa muun muassa, että esimiesten käyttö paikallisen erän jakamisessa ei onnistu millään.”

Eipä tainnut olla marinadissa Mamman mielimaustetta hunajaa, kun Jarkko vastasi: "Juuri näistä syistä yleiskorotuskierroksista pitäisi luopua kokonaan. Firman pitäisi voida sopia palkkojen korottamisesta palkkapolitiikan mukaisella mekanismilla, joka korvaisi liittojen sopimat korotukset." 

Mammalta meinasi mennä lihanpala väärään kurkkuun. Näin siis työnantajien edustaja ajattelee, tottakai. Yleiskorotukset ovat heille pelkkä menoautomaatti ja lisäkustannus.

Mamma kuittasi, että yleiskorotuksista luopuminen varmaan ratkaisisi paikallisen sopimisen ongelmat, mutta niin ei vaan voi tehdä.

Vaatimus paikallisesta sopimisesta on työnantajien juoni suunnata yleiskorotuspottia meriittikorotuksiksi. Se ei ole työntekijöiden etu, ja rehellisesti sanottuna on vaikea nähdä sitä myöskään työnantajan etuna. Yleiskorotusten muuttaminen työehtosopimuksiin perustuviksi meriittikorotuseriksi olisi kömpelö ja epäreilu mekanismi. Yleiskorotukset on tarkoitettu pitämään alan palkat kilpailukykyisinä, ne tarvitaan.

Yleiskorotukset yleiskorotuksina kaikille, kiitos!