Eikö ylemmän toimihenkilön työaika riitä?

Tiistai 16.8.2011 - Mamma Mesikämmen


mother_bear.jpg

Moni ylempi toimihenkilö palaa lomalta peläten, että ajautuu uudelleen samanlaiseen työkierteeseen kuin ennen lomaansa.

NOPSYn tämän vuoden kyselyn tulosten analysointi on käynnissä. Kyselyssä 30 % arvioi, että oma työkuorma on liian iso. Esimiestehtävissä olevista niin koki peräti 40 %. Luvut olivat samat vuotta aiemmin.

Mammalla on hyvä uutinen: Kyllä ylemmän toimihenkilön työajan pitäisi riittää. Työajastaan päättää nimittäin toimihenkilö itse. Haaste on siinä, miten panna työaika riittämään.

Se ei ole helppoa, mutta se on mahdollista. Ylemmälle toimihenkilölle maksetaan hyvää palkkaa juuri siksi, että hän pystyy ja joutuu itse päättämään mitä tekee. Siihen sisältyy vastuu siitä, että ymmärtää mitä pitää ja mitä kannattaa tehdä - että osaa priorisoida töitään.

Ylemmän toimihenkilön sudenkuoppa on tunnollisuus. Mamma on oppinut, että ainakin jos tittelissä esiintyy sana ”Manager” (Category, Delivery Capability, Product, Project, Sales, Service ym. Manager), niin päivän päätteeksi tuntuu jäävän aina jotain tärkeää ja oleellista tekemättä. Managerin työ ei yksinkertaisesti lopu ikinä. Työn tekemisen raja pitää vain itse vetää johonkin.

Kaikkia joskus kaduttaa jälkikäteen, ettei aikanaan tehnyt jotain asiaa. Se ei tarkoita, että olisi huono työssään. Managerin päivä kun on aamusta iltaan valintoja siitä, mitä jättää tekemättä. Jopa Rajeev Suri varmasti harmittelee tekemättä jääneitä juttuja silloin tällöin.

Mamma päätti jo nuorena rajata työviikon 37,5 tuntiin viikossa, kun kerran semmoisesta on työsopimuksessa sovittu. Päätöstä vahvisti Nokia Networksin vetäjän Sari Baldaufin taannoinen lausuma: hänen nähdäkseen normaali työaika riitti töiden tekemiseen huippujohtoa myöten.  

Vaikka ylempi toimihenkilö joutuu joskus aikataulu- tai muista syistä venymään, ne venymiset on syytä kuitata vapaana myöhemmin, tai harkiten rahana sopimusten mukaan.

Mamma on törmännyt useasti siihen, että ylempi toimihenkilö puolustaa pitkiä päiviään sillä, että on niin hidas tai uusi tehtävissään, että kokee oikeaksi paikata asiaa tekemällä töitä omalla ajallaan. Mamma ei ole tiennyt itkeäkö vai nauraa. Kyllä työnantaja ottaa huomioon nämä asiat työajasta ja tavoitteista sopiessaan! Ylemmän toimihenkilön pitää pitää huolta itsestään.

Mitä jos töitä kuitenkin teetetään tietoisesti liikaa? Se on erillisen blogin veroinen aihe. Mamma toivoo luottamuksellista palautetta tästä aiheesta NOPSYn palauteosoitteeseen. Posti tulee suoraan Mammalle. Mamma ei kerro mitään nimiä eteenpäin.